úterý 2. prosince 2008

Jeden „kvikpik“ (quick pick :-)

Tak to mám konečně za sebou, dnes odpoledne se uskutečnila první část zkoušky CPE a snad to nebyla žádná katastrofa.
Teda ještě ráno to se mnou moc povzbudivě nevypadalo, ze sobotní návštěvy Casina jsem si totiž odnesla také nachlazení, první během mého pobytu tady v Cairns. No jo, klimoška byla sice příjemná, ale na můj vkus trochu moc mrazivá, což se projevilo na mých zduřených uzlinách, přeskakujícím hlase a běžícím nose – „running nose“, jak kolegové „rodilí mluvčí“ v angličtině označují prachobyčejnou českou rýmu :-))

Celé dopoledne jsem měla bolehlav, takže jsem se nadopovala práškama a těsně před samotným speaking testem do sebe kopla jednoho RedBulla. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat, půl hodinku jsem jela na plný plyn a pak jsem se zase vrátila do svého předchozího stádia :-)
Ale snad to na zkoušející zabralo, uvidíme :-) Témata jsme já a Aljoša neměli špatná, všechno se to točilo kolem života na venkově, výhod a nevýhod tamějšího prostředí pro život, podmínky drobných farmářů na venkově a tak vůbec.
Naše půlhodinka uběhla jako voda, Aljoša byl po skončení takový trochu dost suverénní, až jsem ho musela krotit, že zase taková sláva to nebyla. Tak uvidíme, necháme se překvapit :-) Teď je potřeba se plně začít koncentrovat na příští čtvrtek, kdy to bude fakt sado maso, to je mi jasný už teď :-) Hlavně Use of English mi dělá starosti, můj „weakest link“ :-))

Ale pro dnešek jsem to ještě moc nehrotila, hned po zkoušce jsem nasedla na kolo a vydala se do 20 minut vzdáleného obchodního centra, kde jsem si vyzvedla fotoalbum s fotkami z potápění a zase upalovala ven, neb jsem se musela přemístit opět do centra.

A jak si tak odemykám kolo, zajištěné pro všechny případy rovnou dvěma zámky, vidím, že nedaleko ode mě stojí taková skupinka kluků. Mohlo jim být tak mezi 10 a 12 lety, všichni oblečený do značkovejch hadrů. A tihle malí hajzlíci se přede mnou normálně bez ostychu bavili o tom, který z těch kol, zamknutých kolem dokola ke stojanu, štípnou. Normálně si jeden z nich mohl vybrat, který chtěl, a hlavní boss toho jejich „kindergangu“ mu to odsouhlasil.
Já jsem na ně koukala jako z jara. Normálně čekali, až vypadnu, aby se mohli pustit do díla. Ještěže moje kolo je tak hnusný, má odřenej růžovej lak, takže s ním nikdo moc parády neudělá…
Ale i tak mě to dost rozladilo…

Nálada se mi ale měla už brzy spravit. S naší třídou jsme se totiž vypravili do místního kina, abychom jako odměnu za dnešní výkon při ústní zkouše zhlédli nový filmový trhák nazvaný prostě a jednoduše „AUSTRALIA“.

Režisér Baz Luhman (např. Moulin Rouge nebo Romeo and Juliet) obsadil do hlavních rolí „největší reklamy na Austrálii od dob Krokodýla Dundee“ australské herecké stars Nicole Kidmanovou a Hugha Jackmana. A neměl při tom výběru věru špatnou ruku…

Film trval skoro 3 hodiny, ale Ewík si to nesmírně užil… Je to velkovýpravný film se vším, co se od takového velkofilmu čeká, takže nechybí velká filmová hudba v podání velkého symfonického orchestru, velká filmová romance, velké scenérie fantastické australské přírody, velká stáda koní a dobytka hnaná při západu slunce… Ale je tam i něco navíc, co vás udrží přibité do sedačky po celé ty tři hodiny. Ano, místama to možná maličko skřípe, ale nic není dokonalost sama o sobě. Takže já jsem si to stoprocentně užila a rozhodně jsem z kina neodcházela zklamaná… Je to taková trochu pohádka pro dospělý, ale jednou za čas, proč ne…

Osobně bych tomu filmu dala třeba 70 %, ale musím dalších 10 % přidat kvůli jedné osobě.

Hugh Jackman. Já ho až do dneška moc nezaznamenala, jen jsem někde četla, že byl nedávno vyhlášen nejvíc sexy mužem planety :-) Teď už chápu proč… :-)


Nevím, kdy jsem naposledy tak fascinovaně zírala na plátno :-) To je chlap s velkých CH, velevážené čtenářky, to fakt musíte vidět…. Šťastně ženatej, naštěstí :-)) Už jenom kvůli němu ale na ten film jděte, protože to za to vážně stojí… Sexy zarostlej a vysokej chlap, nádherný ramena, velký ruce… A ten hrudník! Fakt věřím, že až tohle uvidí víc Australanek, tak konečně začnou svým drahým protějškům zakazovat, aby si pravidelně nechávali voskem strhávat svůj porost :-)))

Pro nedočkavé dodávám, že česká premiéra je naplánovaná na 25. prosince a to by tak pro dnešek k tomuto tématu asi mohlo stačit :-)

Krom dámského čtenářstva zdravím i majitele všech depilovaných i nedepilovaných hrudníků :-) Mějte se pěkně, děkuji za držení pěstí i palců na dnešní ZK a zase brzo na shledanou :-)

Váš Ewík

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ty joooo to snad není možný...Celou dobu nic a pak nakonec budeš nemocná?
Abys pak na nakonec nebyla bez hlasu až půjdeš naostro...Trochu mi to přípomíná jak se tatka chystal do Austrošky...Kdyby tě v krku bolelo, tak jdi radši k doktorovi a nech si dát ATB...A už žádné kasino!!! No a to líčení filmu...To se tada na ten zázrak půjdu snad podívat...Takovej samorost se ti líbí? Vypadá trochu staře...ale to na první dojem...Ale fakt je, že podobnost Krokodýla Dundeeho s vizáží tvého tatínka si nezadá, že jo? Kdyby si vzal ten klobouk... No řekni:-))))Aspon máme doma o čem debatovat!papa, at nejsi nemocná a odpočívej!At jsi fit na příští týden a odlet domů... mumi

Ewík řekl(a)...

Ale mami, to včera už BYLO NAOSTRO :-)) Bez hlasu jsem naštěstí nebyla :-) Na doktora to nevypadá, je to takový prostě jen tady v 35 stupních smrkat :-) Co se týče filmu, tak na to určitě jdi, bude se ti to líbit, já u toho brečela jen dva a půl krát :-)) Pa E.

Anonymní řekl(a)...

Gratulujeme a držíme pěsti na čtvrtek. Ahoj Zuzka a Ivo!

Ewík řekl(a)...

Děkuji všem za podporu! :-)