pondělí 4. srpna 2008

Povikendova davka optimismu

Uz skoro opaleny Ewik prave usedl ke kompiku v pocitacove ucebne, aby mezera ve psani blogu nepresahla obyvklou mez :-)) Bohuzel se opet musim omluvit tem, co chteji tapety co mozna nejdelsi... Muj notebook je stale na ceste, takze se nemuzu moc rozpisovat, neb me odtud za chvili smetakem bude hnat mistni manazerka podlahovych krytin :-))

Titulek dnesniho prispevku opravdu nelze - vikend byl vydareny. V sobotu rano jsme za velke 4W auto zahakli prives s vodnim skutrem a spolu s jednou dalsi rodinou odjeli na prehradu kousek za Cairns. Vam ctenarum to asi moc nerekne, ale ucastnikum vypravy musim napsat, ze prehrada byla na jednom z jezer v te malebne oblasti, kterou jsme projizdeli behem naseho "vodopadoveho dne". A jeli jsme tam hadejte kudy... temi silenymi serpentynami, ktere jsme absolvovali pri sjezdu do Cairns minuly patek v noci, jak si Janic myslela, ze jsem ji otravila jidlem :-)) Ba ne, testovinami to nebylo, malem jsem zvracela i za bileho dne :-))

Na jezere bylo nadherne, jeli s nama dve male holcicky a jedna 17leta Japonka Saki, ktera neumela anglicky rict prakticky nic. Australia totiz slouzi jako takova lihen... Kdo muze, tak sve deti posila z Asie do Australie, aby se tady naucili aspon zaklady, ale to jeste zminim pozdeji, az budu psat o svem dnesnim prvnim skolnim dni...
Na prehrade jsme jezdili na vodnim skutru, bylo to naprosto famozni, jak na motorce si to svistite 110 km v hodine... A nejlepsi jsou zatacky, to je fakt mazec... Ackoliv nemam licenci, tak me Jim nechal asi ctvrt hodiny ridit a byla to fakt parada. Krom toho se za skutr da pripojit prkno na vodni lyzovani a hlavne matracky, coz se jmenuje "tubbing". A to je teda neco neuveritelnyho... Oni delaji na skutru ruzne vylomeniny, prudke zatacky nebo nadskakuji, aby se vytvorily vlny, a clovek na matracce absolvuje jizdu sveho zivota, kdy se krecovite drzi madel a rve, jak kdyz ho na noze berou. Ale je to fakt zuzo... Jednou se jim me dokonce podarilo vyklopit uprostred jezera :-))
Pote, co jsme se dosyta vycvachtali, jsme jeli do caravan parku, kde jsme meli pronajaty takovy maly dreveny domek, tam jsme se prevlikli, shledli finale ragby Australia vs. Novy Zeland a v 7 hodin jsme se vypravili na narozeninou oslavu jedne rodinne zname. Byla to dost dobra oslava 21. narozenin pro asi 100 lidi, neskutecne moc jidla, obrovsky ohen, takze jsem se u toho cely vecer nahrivala a bylo to docela dobry...

Rano jsme potom jeli na snidani a opet k jezeru, kde jsme si uzili dalsi den plny slunicka a silenych rychlosti vodniho skutru :-))
Vecer jsme se vratili do domu a ja zjistila naprosto sokujici vec... Vite, jak jsem minule psala, ze bydlime s jednou trhlou Australankou a jejim korejskym pritelem? Cely vikend mi hlavou vrtala jedna vec. Proc ona rika Jimovi "tati"? Ji je 19, takze jsem si myslela, ze je to proste takova jejich nejaka hra. Tak se jen tak ze srandy ptam a ona vytrestila oci a rika: "Ale vzdyt on je muj tata!"
Takze roztomily trapas, ale zmatlo me to, ze cely vikend vtipkovali o tom, ze Jim a Cate si v 35 letech konecne poridi prvniho potomka.... Koho by bylo napadlo, ze Jim uz nekdy v 16 potomka splodil! Kazdopadne Delis, jak se potomek jmenuje, uz brzy odjede s pritelem do Koreje, takze budu v dome uz jen ja...

Jinak jsem dneska poprve vyrazila do me nove skoly na vyuku. Dopoledne jsem si dala rozrazovaci test, nacez me umistili do nejpokrocilejsi skupiny... kde jsem bohuzel nejpokrocilejsi :-))
Nerada bych, aby to znelo nejak namyslene, ale trochu me to mrzi, protoze vim, ze mi bude asi mozna chybet motivace... Je to nejak moc easy... Ale tak neda se nic delat, jen jsem proste z Griffith Uni zvykla na to, ze vsichni zahranicni studenti mluvi uplne na jine urovni :-))))
Ale je to jen na dva tydny, uvidime, co budu rikat, az se budu srotit od zari v CPE kurzu, to me asi prejdou nabubrele myslenky :-))
Co se tyce narodnosntiho mixu, tak mi neuverite! Samozrejme asi 80 procent studentu jsou tu Japonci, ale co me naprosto totalne dostalo, ze zbytek tu tvori Svycari!! Proste strasne moc Svycaru nevi, co by v lete o prazdninach delali, tak se seberou a jedou na 6 tydnu do Australie. Jejich English je tak asi zhruba prumer, ale domluvit se s nimi da :-)) Sice je to tu zakazne, ale dneska tady proste vsichni mluvili nemecky a ja z toho byla uplne hin :-))
V moji tride je 10 studentu, z toho 6 Svycari, 2 Spanele a... 2 Cesky.
Seznamila jsem se totiz dneska s Janou z Prahy, ktera je tu uz mesic s pritelem Ondrou a chodi do stejne skoly. V Praze na CVUT studuje architekturu a asi tu chteji zustat dyl, nez jen na letni prazdniny. Krom toho je tu jeste jeden Cech - Jakub a ten vi jeste o jedne dalsi Cesce v Cairns. Tak uvidime no.

Snad byl tedy dnesni zapis ponekud optimisticejsiho razeni nez minule. Kazdopadne si ted musim urychlene najit praci, abych se nejak zabavila, protoze v dome si muzu akorat tak cist... A to jeste musim byt v obyvaku nebo mit rozsvicenou zarivku u sebe v pokoji.... ;-))

We will see what the future brings...

Tak ja jdu provest nakup nejakych pozivatin. Mejte se hezky a moc se tesim na vsechny vzkaziky a komentare... Jak travite prazdniny, ze se vubec neozyvate, lenosi?
Ale chvalim muminku, ta pise pokazdy :-))

Tak papa, mejte se a dejte vedet... Zdravi vas Ewik

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Tak to jsme rádi, že se ti líbila hra na jezerní královnu, že ses nepoblinkala a že jsi zjistila jaké mají poměry v domě:-)))Nutno ocenit
i tu angličtinu. Už se těšíme na Jáju
až přijede domů a bude vyprávět a jak se namotivovala k výuce angličtiny, když jsi ji tak v blogu chválila...
Zdalipak jako pilná pisatelka obdržím
aspoň ten malý koalí bobešek:-)))No a jako ostatní čtenáři žádám: FOTEČKY SEM!! Chceme vidět tu trapnou až kýčovitou Austrálii:-)))A hlavně VÁS V AKCI....Už se nemůžeme dočkat obrázků:-)Tak papapa a pozdravuj Japončíky a Švýcary a pana a paní domácí...zdravíme ve spolek s celým
příbuzenstvem! pusu mumi