úterý 29. července 2008

Cestovni denik "BBC TRIP" - den 25 - 28

Uz 28. den naseho pobytu zdravim vsechny verne ctenare a ctenarky. Prave jsme se vratili opet do Cairns do stejneho hostelu Serpentine, kde jsme nocovali v patek. Uplynule ctyri dny byly velmi zajimave. Sobotni vylet do Kurandy se vydaril moc, projeli jsme se obojzivelnym vozidlem destnym pralesem, zkusili jsme si hazet bumerangem, poslouchali jsme didjeridoo a divali se na aboriginske tance, ale nejvic se nam libilo, ze jsme si s jednim Aborigincem mohli asi 15 minut sami popovidat a to byla vec primo k nezaplaceni. Potom jsme si pohladili a nakrmili klokany a opet se nemohli odtrhnout od roztomilych koalek.
Nasledujici den Ewik skoro ani nemohl dospat, jak se tesil na snorchlovani u Velkeho barieroveho utesu. Vyrazili jsme v 9 hodin rano, asi v 11 jsme se poprve nasoukali do neoprenu a pak uz se jen kochali pohledem na koralovy utest... Videla jsme hned sest Nemiku vykukujicich ze svych sasanek, rybicky tu nebyly tak barevne jako v Egypte, ale koraly jsou tu senzacni... A ta voda! Neskutecne tyrkysova! Vystridali jsme na snorchlovani dve lokality, v te prvni byly koraly uplne u hladiny, zato v te druhe to bylo jako plavat v akvarku...
V pondeli rano jsme potom vyrazili do trpickeho destneho pralesa. Presunuli jsme se do oblasti Daintree Rainforrest. Absolvovali jsme hodinovou plavbu po "krokodyli rece" Daintree River a videli jsme nekolik "peknych kousku", jedno krokodyli miminko a jednoho krokodyla dokonce primo v rece plovouciho... Ke koupani jsme se ale premluvit nenechali :-)) Radsi jsme vyrazili na plaz, neb pocasko stalo za to.
Noc jsme stravili v kempovisti primo v pralese, bylo to opravdu senzacni, jen obrovske stromy, lijany, sumeni more a do toho cvrcci a ptaci... Rano jsme vyrazili k cili nasi cesty - na Cape Tribulation (Mys utrpeni). Potom jsme absolvovali nekolik prochazek destnym pralesem po chodnickovych stezkach, vyrazili do zmrzlinarny a opet na plaz. Cestou zpaty jsme se zastavili na veceri v letovisku Port Douglas. Hodili jsme se k tomuto ucelu patricne do gala, neb je to letovisko pro hornich deset tisic :-))
Zitra jeste zkusime vyrazit na krokodyli farmu dopoledne a odpolko snad uz jen polehavani u laguny v Cairns a baleni zavazadel. Vecer bychom se meli sejit s lidmi, u kterych budu bydlet. Uz mam i adresu, takze budu docela v centru. Ale stejne si musim co nejdriv opatrit kolo, protoze nektere ulice v Cairns meri treba i 5 kilaku.... Proste tu s mistem netroskari no :-))

Tak to by bylo v kostce neco malo z nasi cesty. Jdu do pokoje napodobit J a J, kteri uz spokojene klimbaji... Mejte se prima.

Vsechny zdravi Ewik

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tak chválabohu,že jste v pořádku a zaslouženě chrupete....hlavně bych prosila ten koalí bobeček :-)))) Pozdravy vám všem od všech známých!
mumi

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Evi,
krásně se tvůj blog čte a já se taky konečně ozývám. Moc děkuji za dopis, pohledy jsem všechny rozdala a vyřizuji pozdravy od dotyčných kolegů. Tak jsi v cíli a zdá se, že už brzy budeš vědět svou novou adresu - aby se dal poslat i klasický dopis. Je to už docela rarita, ale potěší.
Mám za sebou putování po Černé Hoře, u Skadarského jezera jsem si vzpomněla na tvoje fotografie z této oblasti. A ještě jsem stihla na chvíli zajet do míst, kde se to jen hemžilo malíři (Provence), teď jsem tam ani jednoho nepotkala...
Posílám moc pozdravů a těším se na další pokračování blogu.
V. Zumotová