středa 2. července 2008

Cestovni denik "BBC TRIP" - den 1

Zdravim vsechny, kdo nedockave zavitali na blog. Dnes jsme zahajili nasi "slavnou" a ocekavanou vypravu, jejimz nejsevernejsim cilem bude Cape Tribulation, kde se styka Velky barierovy utes a tropicky prales.
Ted jsme ale teprve na zacatku. Dnes rano se do Brisbane po dvou dnech na cestach sletli chybejici dva ucastnici a ja uz jsem byla nedockava, kdy prijde prvni zadrhel.
Prisel, jeste nez jsem vystoupila z minibusu na letiste. V sms stalo: "Korean Air nam ztratili jedno zavazadlo. Jaka je adresa toho hostelu, kde budeme bydlet?"
Bylo mi jasne, ze sestra nebude moc nadsena. A taky ze jo :-) S sebou v prirucnim zavazadle toho moc nemela, takze usmevy behem dnesniho dne trochu setrila, ale snad se to brzo zlepsi.
Ale jinak vstup na australskou pudu probehl bez nejmensich zadrhelu. Dokonce jim pry pani na celni prepazce nabizela, jestli k nechteji jit bydlet! My uz vsak meli bydleni zarezervovane...
Vsichni tri jsme se tedy nechali z letiste odvest do hostelu Banana Benders, ktery je docela prima, ma krasnou terasu s peknym vyhledem. Slunicko sajnuje, takze zda se, ze nam nic nechybi... No az na to zavazadlo, of course :-) Zasli jsme nakoupit nejake pozivatiny a uvarili si obed. A pak prisla ta dobra zprava - Korean Air dorucili na recepci hostelu ztracene zavazadlo. Klobouk dolu, netrvalo to ani pul dne!
Janicka ted usnula, takze nez se probudi, prekvapko tu na ni bude netrpevlive cekat. Stejne jako my netrepvelive cekame na jeji usmev :-))
Hlavne tedy, ze veci uz mame, hlady ani zizni netrpime, vecer si dame kratky workshop ohledne trasy cesty a snad se pribyvajicimi hodinami budou vsechny chmury pomalu rozpoustet...
Prece jenom jsme tu, abychom si uzili senzacni cestu, na kterou budeme jeste dlouho vzpominat!!
Zitra nas ceka prohlidka Brisbane, vylet po rece, navsteva plaze a dalsich zajimavych mist.
Tolik pro dnesek vse, louci se vase stala zpravodajka u protinozcu :-))

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Chudák Janina, to zas bude opar...Tak šťasnou cestu a dávejte na sebe bacha a já frčím do práce ubytovat hasiče.... pa mumi :-)

Ewík řekl(a)...

Ja myslim, ze opar nebude. Australsky vzduch ma blahodarne ucinky... :-))

Anonymní řekl(a)...

Teda, jsem nekolik dni necetla a ted koukam... Kdo za tebou teda na tu vypravu nakonec vsechno priletel?
Ta rozlucka v praci to je fakt mile, zase ale vem si, ze tys tam nebyla obycejna servirka v obycejne hospode, proste to tam bylo takove "rodinne", to ono by se s tebou v obyc hospode asi takhle dojemne neloucili, nebo jsou Australani takovy vrely narod?
Tak at se vam cestovani vydari a snad zase v nejakem hostelu vlezes na net a budes (aspon strucne) informovat.
Pa Klara

Anonymní řekl(a)...

Zdravím výpravu!
Hlavně, že všichni v pořádku doletěli a teď můžete v klidu výletovat. Pozdravuj Janinu a vyřiď jí, že jsem ráda, že se neztratila v Korei...ona už bude vědět ;) Mějte se, pa!
Kristina