čtvrtek 12. června 2008

Tak. A je to.

„Právě se vracím z Hradu od prezidenta republiky. Dnes ráno jsem panu prezidentu republiky podal návrh na přijetí demise ministrů, kteří odstoupili 20. února tohoto roku. A současně jsem panu prezidentu navrhl seznam osob, kterými má býti vláda doplněna a rekonstruována.

Mohu vám sdělit, že pan prezident všechny mé návrhy, přesně tak jak byly podány, přijal...“

Klement Gottwald na Václavském náměstí, 25. února 1948

„Právě se vracím z Griffith University od lektorky Caron. Dnes odpoledne jsem paní lektorce předala dva vypracované úkoly pro splnění studijních povinností, které byly vyhlášeny 3. března tohoto roku. A současně jsem paní lektorce navrhla termín, kdy se mohu vypravit k ní domů na BBQ.

Mohu vám sdělit, že paní lektorka oba mé úkoly i všechny návrhy, přesně tak, jak byly podány, přijala…“

Eva Kvasničková v 20 Neville Ave, 12. června 2008

Omlouvám se za tento připitomělý žertík, ale když já se na tuhle chvíli tak těšila :-)))

Tři úkoly ze čtyřech jsou odevzdané. Ještě poslední esej v pondělí a já si budu moct konečně říct: "Tak. A je to!"

Ale teda byl to boj. Ušila jsem si totiž sama na sebe pořádný bič. Téma jsem si vybrala zajímavé, ale docela těžké na to, že to budu psát anglicky. Hodně filozofie, Karla Marxe a ostatních teoretiků a na to já nejsem zrovna expert, abych tlumočila cizí názory, které už přede mnou někdo přežvýkal :-) Točilo se to kolem postmodernismu, nakupování, konzumního stylu života, komodifikace, životního stylu a to všechno jsem vztahovala k socialismu 70. let. Proseděla jsem nad tím desítky hodin, fakt nekecám, čestný pionýrský :-)

Už mi to lezlo na mozek, takže jsem velmi ráda, že tohle téma můžu na pár měsíců nebo možná spíš pár let „uložit k ledu“ :-)
Teď je ještě přede mnou sémiotická analýza těch reklam Benettonu, takže jak dopíšu blog, tak se na to musím vrhnout.
Hlavně musím využít čas, dokud je v domě klid.

Jak se totiž zešeří kolem půl šesté, naši chlapci si zalezou do pokojíčků a jsou jako myšky, dům je tmavý a tichý… Taky tápete, co se to děje? No oni odpočívají do zásoby! Ve 2 hodiny v noci se totiž začnou vzájemně budit a už slyším jenom: „Oleeeeeeeeee, oleeeee oleeeeeee oleeeeeeeeeeee….“
Jestli jste si jako já mysleli, že to je pokřik „typicky český“, tak vás musím zklamat :-)

Zkrátka a dobře, telka v obýváku se pustí na plný pecky, zasedne se do křesel, otevře se pívo a pak se „supportuje“ do čtyř nebo do pěti do rána. Samozřejmě potom následuje ještě patřičně „odborný a fundovaný rozbor“ všech situací. Už jim chybí jenom elektronická tužka :-)

Ještěže aspoň panuje shoda v tom, komu se bude fandit. Ani jeden národ zastoupený v našem domě se totiž zatím s tím druhým ve skupině nestřetnul a pánové si své národní týmy podporují vzájemně :-)

Zuřivě fandí a já se při tom pokouším usnout, což se mi většinou nedaří, takže se chvíli dívám s nima.

Ale aspoň je sranda.

Co mě však překvapilo, jsou silně antiitalské nálady v našem domě! To jste měli vidět, když hrála „Squadra Azzura“ s Nizozemskem. Tak jsem se rozhodla, že musím sympatie trochu vyvážit a začala jsem odteď Taliány podporovat.

Třeba tím, že vám ukážu, že Italové nejsou žádný „héééérečky“. Se koukněte, jak na tréninku dřou a makaj :-))))

My teď v našem domě prostě žijeme fotbalem. Že zrovna vrcholí zkouškové období byste poznali jen podle toho, jak se nám v kuchyni kupí desítky plechovek od RedBullů. To víte, někde se to noční manko dohnat musí :-)))
Zkrátka a dobře o zábavu máme postaráno. Až se mi z toho vyklubala ona „rostoucí“ osmička. Prostě najednou byla venku a já si řekla jenom: „Tak. A je to!“
Ale musím ji pochválit, vůbec neprudí, nechává mě v klidu se učit a zpracovávat eseje. Za to ji neustále hladím jazykem :-))

No a pak mám krom vyklubané osmičky ještě jednu dobrou zprávu. Přišly nám výsledky testu z předmětu Culture, Media and Society. Sice jsem se trochu neomaleně chvástala už minule, jak se mi to povedlo, ale když přišlo na řadu „rozlepování obálek“, tak mi teda nebylo vůbec do zpěvu. Výsledky přišly jako soubor v Excelu, kde nebyla jednotlivá jména studentů, ale výsledky byly přiřazené k našim studentským číslům. A já v té nervozitě to svoje nemohla najít!
Začala jsem si projíždět pro jistotu všechny výsledky, abych se aspoň mohla utěšit, že jsem nebyla nejhorší. No nebyla.

Výsledky byly uváděné v procentech a průměrný výsledek byl asi 70 %, což není úplně špatné na to, že zkoušku skládalo asi 80 lidí. Tak mě zajímalo, kdo měl procent nejvíc. Našla jsem si, že nejlepší výsledek zkoušky byl 91,62 %.

A málem mě porazilo, když jsem hned vedle toho našla svoje studentské číslo :-)))) No Colombo hadr :-)

Takže tady Ewík poněkud nahlas vykvík a šel jsem si dát panáka :-)

Jako kdybyste mi v březnu řekli, že budu mít v červnu nejlepší výsledek ze všech studentů, tak bych vám řekla, že dřív mi z nebe spadne do klína koalí bobek, než by se něco podobného stalo.

Ale stalo. Takže koalí bobek ve formě suvenýru z cest asi fakt nebude :-)))


Tak. A je to :-)

Hezký den všem přeje Ewík

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tééééééééééééda ty jo,já bych chtěla právě ten koalí bobeček....Myslím, že po dnešním čtení si mnozí budou klepat na čelo...jestli seš jako normální...To jako jedeš ve svých kolejích?Furt nejlepší?Onehdy byla v Blesku studentka jako rarita, že jako má od první třídy i na střední i u maturity samé...tak to ještě neviděli tvoje výsledky...To víš, že jsem pýchou trochu povyrostla :-)))ale na druhou stranu to máš jako odměnu za tu tvoji neskutečnou pečlivost a pracovitost...jen si neumím představit, jak si Ewík nalejvá a poté do sebe kopne panáka to fakt chci vidět na vlastní oči!
Dnes si tedy dáme na tvé zdraví a tvůj studijní úspěch také skleničku!Nebo dvě? Tak dokud jsem střízlivá to rychle uložit..a papka tlapka tobě na dobrou noc a hlavně se nám opatruj klenote královedvorský...pusu mumi

Anonymní řekl(a)...

A je to tady, ukazuje se síla českého školství, které strká do kapsy všechny klokany... Jen si tak říkám, na které palmě se asi oběsila ta ubožačka, které premiant Evík nedal ani čuchnout...

To se to studuje se zubem moudrosti :))

A já bych si na to v tom březnu i tipnul spíš než na ten koalí bobek...

Vaší současné noční zábavě nelze než se uklonit, klobouk dole!

H.

Anonymní řekl(a)...

Ewi, víš, že mě to ani nepřekvapuje, že zrovna ty máš nejlepší výsledek ze všech studentů? Spíš bych víc byla překvapená opakem.:-)
K

Ewík řekl(a)...

Já děkuji všem za příjemné ohlasy, akorát chci upozornit, že zkouškový test má na celkovém hodnocení váhu pouhých 30 % :-)) To zřejmě, aby to Ewíkovi nestouplo do hlavy :-) Zbytek do 100 % procent tvoří prezentace na semináři (20 %), docházka (10 %) a esej (40 %), nad kterou momentálně vysedávám :-) Jestli vysedím zlaté vejce, to nevím, ale předpokládám, že nikoliv... Ben se na mé téma tak úplně netvářil, takže mě taky klidně může potopit... Ale jako "projít" bych snad měla :-)))
Taky nezapomínejte, že jsem vlastně v páťáku a v tento okamžik bych se měla správně "dle plánu" doma připravovat na závěrečné státnice, takže přece jenom něco z málo z učiva mediálních studií bych už v hlavě mít mohla :-)))
Prostě to beru normoš, jako příjemné přeqápko!
Ewík