středa 26. března 2008

Jednou nohou v bazénu...

Přesně tak, i v téhle poloze se dá blogovat, vážení a milí čtenáři mého virtuálního deníčku... :-)

Donesl se ke mě jeden povzdech nad tím, že "už nepíšu každý den" jako dřív...
Uznávám, že deníček je od slova den... Jenže ten můj má jen 24 hodin, během kterých se toho obvykle nestane toliko zajímavého, abych tím naplnila své denní "bloggerské" penzum, které činí - jak PVC změřil - v centimetrech na výšku obrazovky přes 100 cm...
No potěš koště, že to musíte číst... Proto si myslím, že dvoudenní intervaly jsou optimální, neb někteří z vás zase tvrdí, že když píšu moc často, tak to nestíhají číst a pak jsou ztraceni v blogu i v souvislostech... :-)

Nerada bych se dočkala poznámky: "Vy nás ale zásobujete, pane Karfík....", pročež odteď raději tyto stránky nazývejme blogerským "obdeníčkem" :-)))

Obdeníček se mi líbí víc, než asi tušíte :-))

Každopádně vás opět musím pochválit za primisimní návštěvnost... Co mi vyrazilo dech je fakt, že jeden z našich čtenářů je až z Bulharska!

Tajemný čtenáři či čtenářko... Jsi-li mezi námi...

Ba ne, nebudu provokovat, ale je to rozhodně zajímavý postřeh!

A teď už jako obvykle k tomu, co jsem za posledních 48 hodin dělala nebo nedělala.

Jak jsem výše nadhodila, právě si užívám tropických teplot po pás ve vodě, protože jinak se to dneska nedá... Vedra se nám vrátila, 30 ve stínu...
A po mé dnešní cyklistické vyjížďce to nešlo jinak než hupsnout do bazénu.

Navštívila jsem totiž Immigration and Citizenship Department a jala jsem se zjišťovat, jak to bude s prodlužováním mého víza, a také jsem obdržela nové vízum, kde je viditelně napsáno "limited work permission" - tedy omezené povolení k práci.
To omezení souvisí s mým studentským vízem a je to standardně 20 hodin týdně během školy a 40 hodin během prázdnin.

Vystála jsem si tedy na místním úřadě asi hodinovou frontu a opravdu jsem si začala připadat jako imigrant, protože všichni kolem nervozně žmoulali své formuláře a doufali, že jim je úředník za přepážkou označí razítkem znamenajícím pro ně jediné... Že v této úžasné zemi neomezeně omezených možností mohou nalézt nový domov a nebudou se muset vracet - ve většině případů - zpět do Asie...

Já jsem vyfasovala příjemného úředníka, který mě uklidnil, že s prodlužováním víza by neměl být žádný problém... takže hurá!!!! Můžu klidně spát!

Měsíční cestě z Brisbane do Cairns podél východního pobřeží během července už nic nebrání!

S tím souvisí také další věc - na tuto cestu je potřeba si vydělat pár zlaťáků...
A já mám radost o to větší, že jsem se včera konečně dozvěděla, kolik si za své otročení v casinu pro bohaté penzisty vydělám...

Včera jsem totiž přišla do práce na mou první skutečnou "směnu" a hned jsem dostala výplatní pásku za minulý týden, kdy jsem se zaškolovala...
Je to fakt paráda... Když jsem sondovala u kamarádů a spolužáků, na kolik doláčů si tak za hoďku přijdou, tak většina říkala, že mají 15 - 17 dolarů za hodinu.
Já jsem včera nad mou výplatní páskou vytřeštila oči, protože se na ní skvěla částka 19.15 za hodinu... Takže za minulý týden zaškolování jsem si prosím vydělala skoro 100 doláčů!

JUPÍÍÍÍ!

No ještěže jsem se tuto krásnou částku dozvěděla před začátkem směny. Nevěda to, asi bych po hodině utekla...

BYLO TO TOTIŽ HROZNÝ!

Nikdy bych nevěřila, že si budu připadat tak bídně, ale opravdu mi to ze začátku moc nešlo...

Někdo řekl, že chce to a já mu začala připravovat úplně něco jinýho...

Ale jak už jsem zde zmiňovala, mí spolupracovníci jsou značně milí a trpěliví s tak "zabedněnou" osobou jako jsem já...
Postupně to bylo lepší a lepší...

A když opadl ten největší nápor kolem 16. a 17. hodin, tak se to kolem šesté večer začalo uklidňovat, chodil už jen někdo sem tam, spíš jsem já lítala po automatech a vyplácela výhry... Tady jak je to nad 50 dolarů, tak nám vyjede z mašiny lístek, kde je jméno a klubové číslo výherce a já mu ty penízky pěkně v bankovkách donesu až pod nos:-)

A ačkoliv je otevřeno až do 11 nebo do 12 v noci, tak jsme v 7 začali bar uklízet... což se mi pochopitelně líbilo.
Večer se tu totiž vymění osazenstvo. Místo drsných pijáků piva, whisky a spol. sem přicházejí babičky hrát Bingo! Takže přesídlím zpoza baru do cafeterie, kde servíruju jedno capuccino za druhým a k tomu dortíky, jak jinak :-)))

A přitom pořád odbíhávám vyplácet výhry na automatech, kterým se tu říká "pokies"...

Mým největším nepřítelem se však nestal pěnivý mok, ani oplzlí otravové, ale nenápadná hra jméno KENO!
Je to něco jako Sportka, ale vůbec systému té hry nerozumím, připadám si jak Bludný Holanďan a tu pitomou sázecí mašinku bych nejradši vyhodila oknem!! Jediné, co mi všichni radí, je prostě jeden večer jít a párkrát si to KENO zahrát... Asi je budu muset poslechnou, jinak jsem bez šance.

Ale když jsem včera v 9 hodin večer s plechovkou DietCoke odcházela (každý den po skončení směny máme nárok na jedno pití zdarma), tak jsem si zpívala...
Takže myslím, že to nebude tak hrozný, až si ještě trochu otupím sluchové ústrojí a přizpůsobím se ozzie mluvě, tak to snad bude dobrý... :-))

Co mi říkal můj šéfík Michael - všechno se naučíš, hlavně, že umíš čepovat pěkná piva! :-)
Což mě těší a faktem je, že mi včera načepovaná piva několik štamgastů dokonce pochválilo :-)

Tolik tedy zážitky z mé nové práce. A teď už to, co jsem nadhodila minule...

Stala jsem se spolupachatelkou podvodného jednání! Měla jsem nutkání nazvat dnešní příspěvek "Jednou nohou v bazénu a druhou nohou v kriminále" - ale byla bych obviněna, že to značně nadsazuju a dělám se zajímavější, než jsem :-)))

To jste si o mě nemysleli, co? No já o sobě taky ne...

Moji spolubydlící totiž od jistého exstudenta získali tajný tip na to, jak se na naší univerzitě dá tisknout za poloviční cenu... Nemusíte se bát, je to na veřejně přístupných místech pod dohledem bezpečnostních kamer, žádné vloupání nebo tak, nedej Bůh!
Bohužel mi tento trik neprozradili, ale místo toho mi aspoň nabídli, že mi vytisknou, co budu chtít, stačilo jediné - jet s nimi večer, potažmo spíš v noci do školy.

Tady to totiž funguje tak, že počítačové laboratoře jsou otevřené pro studenty 24 hodin denně a faktem je, že když přijdete v 8 večer, tak bude půlka míst obsazených. Proto se musí chodit později, tak 10, v 11 večer, kdy už tam je lidí míň... Divíte se, že nějaká škola nechá 24 hodin otevřenou místost se sto počítači? No co chcete, když univerzitní knihovna zavírá ve všední dny v 10 večer a jinak má otevřeno do 8 večer i o víkendu... To se to studuje :-)

Takže jsem se jednoho vlahého večera vydala do školy, kde jsme provedli operaci "tisk".

Myslím, že univerzitu to zas tak moc stát nebude... A navíc, vezměte si, že průměrný mezinárodní student platí naší univerzitě ročně 15 000 australských dolarů.

Kluci prostě prohlásili, že za tyhle prachy by měl bejt tisk zdarma pro všechny... Socialismus hadr :-)))

Samozřejmě si nás nikdo nevšímal, protože tam tiskne kde kdo a bůhví, kolik další lidí ten trik ovládá...

Každopádně výsledek můžete posoudit sami. Odekorovala jsem si fotečkami celý pokoj!!

Zde např. rodinné okénko Family Kvasnicka...


A zde takový výřez z mixu všeho možného...


Z mého předchozího tapetování už je vám asi jasné, že bydlím s docela funny guys, a nebudete se tedy nejspíš divit tomu, že jednou v noci jsme takhle stáli v kuchyni a řešili jsme, jak s uklízením... Že někteří jedinci se do úklidu zrovna nezapojují...

Proto jsme v krátkém brainstormingu vymysleli toto:

Na každý den v týdnu bude určen jeden člověk, který bude zodpovědný za to, že večer prostě bude uklizeno. A abychom to měli všichni na očích, tak jsme veškeré "uklízecí" činnosti hbitě zafotodokumentovali..

Následujícího večera jsme to vytiskli a výsledek nás velmi potěšil...

Naše paní domácí Chris tím byla nadšená, že se rozhodla to zachovat i pro další generace svých podnájemníků...


Protože až se bude Chris nad nepořádkem rozčilovat příště...

...my už tady nebudeme :-))))

Kluci budou doma v Evropě a já v tropech v Cairns:-)


Toť pro dnešek v kostce vše, co jsem měla na jazyku.
Omlouvám se za záplavu textu, ale jak to není nad 100 cm, tak to není Ewíkův blog:-)
Mějte se všichni krásně...

Dobré jitro, dopoledne, poledne, odpoledne, podvečer, večer i noc... a pro některé jedince i dobrou hlubokou noc:-)

Zdraví vás váš Ewík

11 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Evíku, hned po přečtení první věty - v kombinaci s pohledem z okna - jsem měl chuť roztřískat počítač! Enjoy your swimming-pool blogging, my swimming-pool student :)

H.

Anonymní řekl(a)...

Ale přece jen jsem to dočetl... Nicméně i přes splněnou normu (délka příspěvku > délka Evíkových vlasů) jsem se nějak nedověděl, v čem ten kriminální přečin spočíval, resp. zřejmý je jen jeho zajímavý výsledek... Jinak co se týče bulharského čtenáře, jeden tip bych měl... Ale postřeh je to vskutku zajímavý - a není nad to, když si ho umí člověk ocenit :-)) Mnoho úspěšně načepovaných piv a pochval od tvých gerontogamblerských svěřenců :))

H.

Ewík řekl(a)...

No kriminální počin spočíval přece v tom, že jsem se ploužila nočním univerzitním kampusem a připadala jsem strašně konspirativně:-))
Pochop, už jen myšlenka, že se spolupodílím na přečinu, je pro paranoidního jedince dosti neobvyklá... I proto mě kluci vzali s sebou. Původně mi řekli, že jim budu asistovat, ale jelikož mi ten trik stejně neprozradili, tak jsem tam byla úplně zbytečná... A oni se tlemili... Prej mě vzali s sebou jen kvůli tomu, abych měla pocit, že zažívám nějaký dobrodružství, o kterým pak můžu psát na svým blogu... To jsem to teda dopracovala!!! :-)

A jaký je ten tip na bulharského čtenáře???

Anonymní řekl(a)...

Ale Evíku, proveďme si argumentační analýzu výše napsaného, já pořád nevím, v čem spočíval přečin... copak jít na půdu univerzity v noci, když má noční provoz, je zakázáno? Pokud ano, tak je mi vše jasné... Ta kontextová rozpojitost ale dělá divy :)

A bulharský čtenář? Náš londýnský hostitel a autor konkurenčního blogu, ten v těchto dnech, nepletu-li se, pobývá u své druhé polovičky. Už tušíš? :)

To jsi ráda, že se probouzíš a obsah tvého blogu se rozrostl, co? :)

H.

Ewík řekl(a)...

No jooo, to, že je Štěpán v Bulharsku, jsem netušila, protože jsem teprve včera četla čerstvý příspěvek, tak jsem si myslela, že by to nestihl... Ale asi stihl, takže zdravím do Bulharska! A co se týče přečinu, tak už nevím, jak to líp vysvětlit... Možná když budeš hodnej, tak ti to v červenci vysvětlím osobně :-)))

Anonymní řekl(a)...

To je teda diskurz....Musím dát za pravdu PVC, že také nechápu v čem byl ten kriminální přečin :-)))Taťka si myslel, že jste prostě chlastali a pak něco provedli...z čehož jsem ho ale OKAMŽITĚ a střelhbitě vyvedla.Ewík a chlastat?
Ty rajčatový džusy???Babička si čte Tvé blogy u nás a NAHLAS a děsně se u toho směje!!!!Já ale taky...a NESTYDÍM SE ZA TO :-D Naopak mám radost, jak umíš udělat z komára velblouda a jak tam všechny chca nechca umíš ukecat, aby byly součástí tvé ozzíské epopeje...Ten rozpis služeb nemá chybu, škoda, že tě to nenapadlo
taky doma!Tvá sestra by se tak ráda s tebou střídala:-)))Babička a zbytek rodiny tě moc pozdravuje a strašně moc se jim ty tapetky líbí!Délka rozhodně nevadí!!!Nezapomeň na ten Wc papír a to prádlo!To mě zajímá!Jo a klukům to s těma košťatama moc sluší!Oni to snad dělali s radostí???Snad abych to využila jako motivaci:" podívejte se studenti, kam až to dotáhnete, když budete studovat v cizině"A taky máme radost- hlavně taťka to hned poví Martinovi,jak umíš čepovat to pííívo :-))Tak papka tlapka pohlazení a povzbuzení do dalšího blogování...mumi

Ewík řekl(a)...

No však jsem psala, že bych to značně nadsadila, protože jsme zase nic tak strašnýho neudělali... jen to k tomu svádělo, k tý jedný noze v kriminále :-)))
Jsem ráda, že babič si čtení blogu užívá :-) Moc ji pozdravuju, stejne jako Lukáčovic a Klihavcovic! A už končím, nebo někoho pozdravovat zapomenu:-)
Na toaleťák i praní nezabudnu, podnikám v tomto směru další kroky, abych měla více podkladů a byla objektivnější!
Tak já jdu načerpávat nové zkušenosti a postřehy, aby bylo o čem psát... Papa Ewík

Anonymní řekl(a)...

Příjemné zážitky na tom záchodě :))

Jiné místo, kde se dají sbírat podklady pro objektivní informování o toaleťáku a načerpávat zkušenosti a postřehy, mě nenapadá... :)

H.

Ewík řekl(a)...

V kolik jsi šel spát, ty jeden! Takhle ponocovat :-))) Nebo ty už trénujes na červenec? :-D

Anonymní řekl(a)...

Ano, už trénuju - chodím spát s klokanama, než se obuju - zkontroluju - není-li v botě pavouk, poctivě surfuju (zatím jen na internetu), občas si dupnu - abych zaplašil hada, ale hlavně jím Japonce - abych zachránil velryby :)

H.

Anonymní řekl(a)...

Aspon PVC vidis, ze se da na univerzitu chodit i v noci...narozdil od FSV, kdyz slouzi Kulhavy :-)
Dostat vyprask rucnikem? Mozna by to nakonec pomlazkou z palmy bylo min bolestive :-)
Chvalim fotografii s nastenkou!!! Doporucoval bych ale svou fotku v hokejovem dresu prelepit najakou Honzovou, at te nestrasim ze spani :-))) Viel Spass beim Schwimmen!

Loen(ek)