pondělí 7. července 2008

Cestovni denik "BBC TRIP" - den 4, 5 a 6

Tak se vam zase vase tuuuristi hlasi z dalekych cest. Brisbane uz je kdesi v dalce za nami a nejcerstveji jsme se ubytovali v resortu "Koala Backpackers" v Hervey Bay, odkud zitra vyrazime na tolik ocekavanou cestu na Fraser Island.
V sobotu rano jsme se nechali busikem za husteho deste odvezt na letiste v Brisbane, kde jsme si vypujcili vuz. Objednany byl uz nekolik tydnu vuz Nissan Tiida, ktery nam byl take pristaven. Nacez jsme zjistili, ze se s nasi bagazi do auticka tak tak vejdeme. Jeste lepsi prekvapko nas ale cekalo, kdyz jsme se usadili uvnitr a zapnuli si pasy. Misto manualni prevodovky tam byl automat. To nas ponekud rozhodilo a zacali jsme zurive studovat manual. Asi po pul hodine jsme dosli k zaveru, ze jedinym resenim, bude to proste zkusit.
A tak jsme vyjeli. Kam jinam, nez primo na dalnici.
Lilo jako z konve a my se ucili za pochodu jizde na kruhaci, odmlzovani predniho skla a take jemnemu brzdeni. Timto skladame velky hold Jenikovi, ktery se s tim popasoval na vybornou a ted uz byste nepoznali, ze vlevo a s automatickou prevodovkou nejezdi odjakziva!
Prvni noc mimo Brisbane jsme planovali kempovat v pobreznim mestecku Mooloolaba, ale kvuli desti jsme se uchylili do hostelu.
Uzili jsme si bezva vecer s BBQ a karaoke, pri kterem se Ewik vyradil na nejvyssi moznou miru, ochutnali dalsi znacky australskeho piva a usnuli zaslouzenym spankem. Rano nas totiz cekal velky den! Cely jsme ho stravili v podmorskem svete UnderWater World.
Bylo to naprosto fantasticke!! Obri rejnoci, obri zraloci, nadherni tuleni a lachtani... Jejich show jsme videli 2x. Spotrebovali jsme jen asi jeden a pul giga v nasem fotaku :-))) Dokonce jsme absolvovali i prohlidku zakulisi a navstivili jsme zelvi nemocnicni luzka a videli jsme vsechny zraloky seshora. Jejich ploutve couhajici z vody byly naprosto neskutecne!!
Celkem jsme tam stravili asi 6 hodin a snad mohu mluvit za vsechny, ze jsme si to neskutecne uzili. Horsi to bylo pak. Pocasi ne a ne se umoudrit, takze jsme se misto kempovani opet potupne vratili do hostelu s otazkou: "Mate nas kam ulozit na dalsi noc?" :-)) Slecne recepcni se to zdalo velice vtipne :-)
Dnes rano jsme si zabalili svych pet svestek, naskladali svestky do Tiidy a presunuli se asi 180 km na sever. Cesta ubihala po dalnici krasne a privitalo nas roztomile pobrezni mestecko Hervey Bay. Behem odpoledne jsme absolvovali takove pripravne sezeni pred zitrejsim tridennim vyletem na ostrov Fraser. Seznamili jsme se s nasi skupinou, kterou tvori 11 lidi: jeden americky parecek, jedna Finka, dva Anglani a jedna Anglanka, jeden Mexican a jedenacty zatim nezarazeny jedinec. Provedli jsme nakup pozivatin v nedalekem supermarketu a ted se chystame zabalit si veskere propriety pred velkou cestou.
Doufam, ze uz nam bude od zitrka prat pocasi. Nemusi prset, staci kdyz kape, ze :-)))
Tak se mejte krasne, myslete na nas, jak tam ridime v pisecnych dunach a pereme se s psy dingo o kus zvance :-))
Uz se neskutecne moc tesime! Jupiiiiiii!
Ozveme se zase po navratu, pak valime smerem na zapad do outbacku.
Zdravi Ewik, Janeka a Jenik

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tyjooo...jako bych to viděla a slyšela...Ewík se teda pěkně rozdováděl..a že pil piva a zpíval karakoe?Nepochopitelné...Teda to jo, že je Jeník takový Schummacher,v to jsme doufali, když náš Fittipaldi zůstal doma.Hlavně že žijete a užíváte si!Nějaké fotečky by nebyly? Tady leje a aspoň se ochladilo:-)))
Včera jsem si šlápa do pedálů a jela s taťkou Kateřinu!Ewík ví, co to obnáší, takže může pohovořit...Jsem fakt dobrá, sice jsem byla celá brunátná ve ksichtíku, ale zřejmě jsem utajenej vrchařskej talent...Zítra jedeme do Žlutic,tada autem, na pokec, neboť nás pozvali asi pod dojmy svatby jejich Janičky na Karlštejně... Pak podáme hlášení...Opatrujte se a doufejme, že vám dingové neožerou žádné končetiny...:-)))mnoho pozdravů z vaší domoviny od všech rodinných i jiných příbuzných a přátel....mumi

Anonymní řekl(a)...

Jee.. a proč nám ty fotečky taky neukážeš? rajce.net bylo aktuální dost málo týdnů... a vzhledem k tomu že zážitků budete mít asi hromadu a příspěvky už nedosahují dřívějších rozměrů, byli bychom jedině rádi za pokoukání ))
Užívejte!! Pa

Anonymní řekl(a)...

Zdravíme "zimní" cestovatele z "letní" Prahy. Určitě máte momentálně lepší počasí než tady. Počasí bychom momentálně asi měnili, jen by nám vadilo chodit hlavou dolů. My se pomalu začínáme připravovat k cestě na sever jižní Evropy. Protože nejsme tak protřelí cestovatelé, musíme hlavně zvládnout tříhodinovou cestu letadlem. Mějte se hezky, užijte si všechny zážitky a hlavně na sebe dávejte pozor!!! Pište, pište a pište. Zdraví máma, táta a Tomáš

Anonymní řekl(a)...

Ja chci taky zelvicky..........!!! Pekne si to uzijte moji mili, ja odjizdim zitra se dvema trickama na 5 tydnu - pomoc! :-) P.