čtvrtek 11. prosince 2008

Zajímá vás, jak se člověk cítí po 4 RedBullech a 8 hodinách soustředění?

Asi tak jako Ewík právě v tuhle chvíli :-)

Ne vážně, děkuji všem, co zúčastněně ve spánku mačkali palce, svírali pěsti a tak podobně :-) Určitě jste mi telepaticky poslali spoustu energie, je otázkou, jak ji Ewík využil :-)

Zadání nebylo nejhorší, např. při psaní jsme měli téma, které jsme náhodou zrovna psali jako domácí úkol na kurzu, tedy využití finančních prostředků při zvelebování určité oblasti a podpoře turistického ruchu. Druhý slohový útvar byl volitelný a já zvolila dopis šéfredaktorovi :-)
Chudák Václav Moravec se musel kolem 3. hodiny v noci vzbudit, jak se převaloval... A určitě mu pískalo v uších :-) Ewík o něm totiž psal oslavnou ódu na téma "Lidé, kteří nás inspirují - proč je dobré mít vzory" :-) Takže kdyby se na konci dopisu Ewík nezapomněl podepsat, což jsem si pochopitelně uvědomila až venku na chodbě, tak by to možná nemuselo být špatné :-))

Takže psaní docela ušlo, zato ostatní části, na těch si teda na nás smlsli... Čtení bylo asi nejtěžší, co jsme kdy dělali. To byla normálně tipovačka až na půdu... Dokonce i Tina, která obvykle všechno zná a ví, tentokráte tápala :-)
Gramatika v Use of English byla taktéž příšerná, ale tak s tím jsem počítala, že to bude z mojí strany slabota. Zato mě příjemně překvapila poslední část "summary", která byla rozhodně asi nejlehčí z těch, co jsem zatím měla možnost sumírovat :-)

No a poslední část - poslech - to bylo takový napůl, občas těžký, občas to šlo..

Čili je to ve hvězdách. Neřekla bych, že jsem to úplně totálně zvorala, některé části vážně docela ušly, ale bylo tam dost těch, kdy jsem si moc neškrtla :-)

Výsledky budou, k mému nesmírnému údivu, již 30. ledna v 10:00 cambridgského času :-)
Doufám tedy, že cambridgský čas odpovídá tomu, co ukazují hodiny na Greenwichi :-)

Já se teď jdu trochu zrelaxovat před tím pakovacím maratónem :-) Čeká mě noční balící jízda, ráno s balíkama na poštu a v 10:30 jedeme s Jimem na letiště.

A ve 12:30 frnk na Gold Coast... Večer už budu spát v Lennartově bývalém pokojíčku :-)

Tak ještě jednou díky za podporu.

Váš (teď už všech zkouškových povinností a stresů pro letošek zbavený) Ewík

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Já věděla, že Ewík je šikula! Tos určitě dala.:-)
Teď hlavně nic nezapomenout zabalit... A už se pomalu psychicky začít připravovat na českou zimu...
K.

Anonymní řekl(a)...

Kdo se bojí, nesmí do lesa...no vidíš, ty se ani vlka nebojíš.....ty bys i jeho ukecala, aby nebohé stařence poklidil, dříví naštípal, zajel do Billy na nákup a z nedalekého bistra přivezl oběd a pak
ji sehnal CD s Evou a Vaškem,at se bábinka rozveselí....Suma sumárum, udělalas' maximum možného i nemožného a tak můžeš s čistým svědomím opustit všechen ten ráj na zemi...a vrátit se k nám do mlhavé a šedavé domoviny, kde se na tebe všichni těší,až tě pohladí po těch tvých vlasových záclonách:-) a
uslyší to tvoje věčné chichotání a prozpěvování...Myslíme, že Tvá sestra se na to těší nejvíce:-))))
Budeš takový předvánoční dáreček pro nás všechny...a tak hlavně at má letadlo dostatek paliva a nikdo a nikde nestávkuje, aby se nám Ewík štastně vrátil!A nějaký certifikát
není v tuto chvíli až tak veledůležitý...byt by ti ho každý přál...A třeba si nakonec zazpíváš Neeseem váám nooviiny, pooslouuchejte....i toho posledního ledna...a až budeš vše balit a balit, tak nezapomen zabalit i Ewíka...aby chudák nezůstal paf!!!
papapa a zdraví celá familie :-))))

Ewík řekl(a)...

Jééé, takové pěkné vzkazíky :-) To se to Ewík má, že si může číst, jak se na něj všichni těší :-)
Však já už se na vás všechny těším taky, to si nemyslete :-) Zamáčknu slzu v oku, zblajznu v letadle korejský bimimbop nebo jak se to jmenuje a za chvíli mě tam tam máte jak na koni :-)
A jako bych už slyšela ono známé...
"Evino, prosim tě... nezpívej!" :-)))

Anonymní řekl(a)...

ahoj Evi,
velka gratulace ke zkousce. ja ji delala ve stredu a ve ctvrtek tady v Dublinu.je to sice o tridu nizsi stupen, ale i tak byl reading tipovacka - dost dvojznacny... zbytek byl docela fajn.
doufam,ze se 30.ledna budem obe radovat z vysledku!!!
Jinak jsem doufala,ze te aspon kolem Vanoc uvidim,ale bohuzel se nedostanu ani domu, coz me neskutecne mrzi.tak snad nekdy jindy.neplanujes nahodou navrat do Australie nebo mas v planu neco jinyho?vsadim se,ze neco za lubem urcite mas :-)

kazdopadne preju prijemny a nicim nekomplikovany let.
JANA

Ewík řekl(a)...

No jeje, za lubem by toho bylo... Až na to, že by to chtělo první pořadí ve Sportce :-)
Na toho 30. ledna se teda taky dost těším, ale nechci si dělat plané naděje... :-) Holky ze třídy, co dělaly pro jistotu CAE i CPE, říkaly, že CAE bylo brutus, že snad i to CPE jim dopadne líp :-)) S těma Vánocema mě to taky mrzí, že se neuvidíme... Ty seš teď na Mauriciu? A pak se vracíš zpátky za kanál? Každopádně věřím tomu, že se někde potkáme...
Na jaro plánuju New York, co tam? :-)))
E.

Anonymní řekl(a)...

Hello Ewik,

já už bych se s gratulacemi opakoval, tak místo toho podávám jednu informaci přímo od zdroje - byl jsem to osobně zkontrolovat a cambridský čas je skutečně ten, který ukazují hodiny v Greenwichi :)

H.